Google köper svensk vindkraft

Googles nya datacenter i finska Hamina kommer att drivas av svensk vindkraft. Elen kommer från en ny vindpark som ska byggas i Maevaara mellan Pajala och Övertorneå.

Partner med Google är bolaget O2, som ska sköta driften av vindparken, samt det tyska försäkringsbolaget Allianz, som står för finansieringen. Enligt avtalet ska Google köpa all el som produceras av de 24 turbinerna i den nya vindparken de närmaste tio åren.

– Vi anser att det är viktigt att både stödja och använda förnyelsebar energi. Det är ett av företagets viktigaste mål och vi vill vara ledande på området, säger Francois Sterin, ansvarig för global infrastruktur på Google till Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>