Polarbröd investerar i vindkraft

Det norrländska familjeföretaget Polarbröd, som är Sveriges tredje största producent av matbröd med bageri i bland annat Älvsbyn, bygger tre vindkraftverk för att bli självförsörjande på el.
– Vi har satt fyra tuffa miljömål i Polarbrödskoncernen där ett är att bli självförsörjande på grön el. Vi är jätteglada att vi på kort tid kunnat komma så lång väg mot det målet, säger Polarbröds vd Karin Bodin i ett pressmeddelande.
Vindkraftverken ska byggas på Bösjövarden i Mora kommun i Dalarna. Årsproduktionen förväntas bli 26 GWh (vilket motsvarar hushållsel för 6 000 hushåll/år). Detta uppnås om totalt nio vindkraftverk byggs, alltså ytterligare sex än de tre som nu ska byggas. Driftstart beräknas till hösten 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>